top of page

Om oss

Fredheim Gård ble bygget i 1850, etter at presten døde på prestegården i Stange og enken trengte et sted å bo.

Lillemor Gjør kjøpte gården i 1939 på det åpne markedet for 69 000 kr. Hun drev rugeri og eggproduksjon og hadde mink til pels, 2000 epletrær og noen husdyr.

 

Christopher Gjør kjøpte gården i 1969. Hovedproduksjonen ble løk, kål og egg. Den ble senere utvidet med blomkål. Opp igjennom tiden har det vært testet ut mange produksjoner, f.eks. solbær, stangselleri, mangold og knollselleri. 

 

Louise Gjør kjøpte gården i 2008. Hun driver i dag med eggproduksjon, blomkål, løk, jordskokk og hodekål.

Det ble bygd gårdsutsalg i 2016. Da utvidet hun med tomater, snack agurker, flere farger på blomkålen, grønnkål, knutekål, brokkoli, sukkererter, bønner, greskar og flere spennende vekster. Nytt av året er epler og hvitløk.

Vi på gården i dag:

Louise, f. 1979,  driver gården i dag. Bor sammen med samboer Lars og barna Marthe, Mari og Hedda.

Christopher er fortsatt like aktiv på gården og en kjemperessurs. Kari Gjør (mor til Louise) er noe aktiv i gårdsdriften, og vil mer og mer ta over driften av drivhuset. Våre arbeidere er fra Vietnam og mange av de som jobber hos oss er sesongarbeidere og kommer for å jobbe 1/2 år av gangen. Disse har en arbeidsmoral en skal lete lenge etter.

 

I gårdsutalget vil du møte Kari Gjør (tanten til Louise), Bente Sløtte, Ida Marie Nyberget, Marthe Molstad, Tina Åseth og Ida Brenna. Med 100 % sikkerhet vil du møte ett blidt og hyggelig ansikt når du gjester gårdsutsalget.

bottom of page